X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Vești bune: Preţul energiei electrice rămîne același

26 mar. 2013,, 11:52   Societate
3874 1
Foto : facebook
Preţul de livrare a energiei electrice de către compania ucraineană „DTEK Vostokenergo” Republicii Moldova nu va fi majorat, acesta rămînînd la nivelul de 6,9 cenţi pentru 1kWh. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul în exerciţiu al Economiei, Valeriu Lazăr.

Potrivit lui, astăzi vor fi încheiate contractele privind livrarea energiei electrice, iar în urma negocierilor s-a ajuns la menţinerea tarifului inițial. „Nu a fost uşor, însă am reușit menţinerea tarifului. Nu vom avea majorare”, a specificat Lazăr.

Totodată, ministrul în exercițiu al Economiei a menționat că negociatorii moldoveni au reuşit să stabilească contacte de parteneriat atît cu ucrainenii, cît și cu ruşii. „Putem anunţa că Republica Moldova va fi asigurată integral cu energie electrică din trei surse. Avem lanţul ăsta cap-coadă închegat şi este perfect funcţional. Schema de asigurare cu energie electrică ne dă sentimentul de siguranţă”, a declarat Valeriu Lazăr.

Anterior, compania ucraineană „DTEK Vostokenergo” a propus ca, de la 1 aprilie 2013, preţul energiei electrice livrate Moldovei să fie majorat de la 6,9 pînă la 7,1 cenţi pentru 1kWh.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?