X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Germania, în alertă! Un nou "suspect" în cazul atentatului de la Berlin

4 ian. 2017,, 08:37   Externe
2564 1

Autorităţile germane au efectuat percheziţii la în locuinţele a două persoane care îl cunoşteau pe Anis Amri, presupusul autor al atentatului din Berlin în căutarea a noi suspecţi.


Una dintre percheziții a vizat un centru al solicitanților de azil, unde locuiește un tunisian de 26 de ani, calificat drept "suspect", anunţă Agepres.

"El îl cunoștea pe Anis Amri de la cel puțin sfîrșitul lui 2015 și era încă în contact cu acesta un pic înainte de atentat, astfel încît există suspiciunea că suspectul l-ar fi putut informa asupra proiectului atentatului sau el să-l fi putut ajuta pe Anis Amri", a indicat parchetul în comunicatul său.

O a doua percheziție a avut loc într-un apartament din Berlin, unde locuia un fost coleg de cameră al presupusului autor al atentatului care a făcut 12 morți.

Acesta ar fi fost de asemenea în contact cu Amri înainte de atac, potrivit parchetului, care intenționează să prezinte miercuri după-amiaza progresele anchetei.

Anis Amri a fost ucis în Italia după trei zile de urmărire, ancheta încercînd să stabilească dacă el a beneficiat de complicități înainte, în timpul sau după atacul cu camion-berbece din 19 decembrie.

Până în prezent, nicio arestare nu a avut loc. Un tunisian a fost pentru scurt timp reținut săptămâna trecută după care a fost pus în libertate.

Atacul, revendicat de gruparea Stat Islamic, este atentatul islamist cel mai sîngeros comis pe teritoriul german.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?