X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4077

Proiect privind sancțiuni drastice faţă de Rusia, eleborat de Senatul SUA

4 ian. 2017,, 09:39   Externe
3741 0

Un grup de senatori din partidele Republican şi Democrat ale SUA a pregătit un proiect de lege ce vizează noi sancţiuni împotriva Rusiei.


Acest lucru l-a declarat unul dintre autorii documentului, senatorul democrat Ben Cardin, comunică CNN.
Proiectul de lege ar putea fi dat publicităţii deja săptămîna curentă, a menţionat el.

„Acest proiect de lege masiv va conține acordul Congresului pentru instituirea sancţiunilor suplimentare împotriva Rusiei”, a spus Cardin.

Restricţiile vor fi un răspuns la acţiunile FR în Ucraina, precum şi la sprijinul regimului lui Bashar Assad în Siria.

Anterior, senatorul republican Lindsey Graham a anunţat că în anul 2017 Washingtonul intenţionează să examineze chestiunea privind instituirea sancţiunilor suplimentare împotriva Rusiei şi, în particular, împotriva preşedintelui Vladimir Putin, din cauza atacurilor cibernetice din timpul campaniei prezidenţiale din SUA.

După cum a comunicat „Obozrevateli”, pe 29 decembrie 2016 preşedintele SUA, Barack Obama, a instituit sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse în legătură cu presupusele atacuri ale hackerilor asupra serverelor guvernamentale americane.

Restricţiile au fost instituite împotriva angajaților Serviciului Federal de Securitate al FR (SFS) şi Direcției principale de Informații a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse.

În afară de aceasta, Washingtonul a adoptat decizia de a expulza din SUA 35 de diplomaţi ruşi, precum şi de a închide două complexe locative pentru diplomaţi din statele New-York şi Maryland.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?