Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Fost polițist din capitală, condamnat la zece ani de închisoare

27 mar. 2013,, 09:00   Societate
3441 0
Foto : replica.md
Un fost polițist din capitală a fost condamnat la zece ani de detenție pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari şi păstrarea ilegală a armelor de foc şi muniţiilor. Potrivit procurorilor, în total, inculpatul a dobîndit ilicit bani şi bunuri în sumă totală de aproximativ 320 mii euro, relatează NOI.md.

Din datele Procuraturii sectorului Rîşcani al capitalei reiese că, în aprilie 2008, inculpatul a dobîndit ilicit de la un amic suma 45 mii de euro sub pretextul desfăşurării unor afaceri comune. Peste o lună, acesta a mai primit de la partea vătămată un automobil şi cinci mii de euro pentru achitarea plăţilor vamale, pe care l-a înregistrat pe numele feciorului său. Ultima sumă de bani a primit-o de la amicul său în august 2008, pentru procurarea unui apartament și investiții în afaceri. O parte din sumă, acesta i-a întors amicului, dar a refuzat să-i restituie alți 250 mii de euro.

În cadrul urmăririi penale, la domiciliul fostului polițist au fost depistate și ridicate arme de foc, muniţii, grenade și substanţe explozive în proporţii mari. Astfel, pentru acţiunile sale, inculpatul de 47 ani a fost condamnat la zece ani de închisoare cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii pe un termen de cinci ani și achitarea unei amenzi de 12 mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?