X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Germania se confruntă cu cele mai grave inundații din ultimii 11 ani (VIDEO)

5 ian. 2017,, 10:40   Externe
3080 0

O furtună puternică ce a lovit coasta Baltică a Germaniei a produs cele mai grave inundații din ultimii 11 ani, drumurile fiind inundate, iar mai multe mașini se află sub ape.

Însă, potrivit presei germane, acestea nu au făcut victime.

Nivelurile apei din zona afectată au depășit cu 1,5-1,8 metri valorile normale, miercuri seara, însă joi dimineața acestea au scăzut în majoritatea regiunilor, la circa 1 metru peste valorile normale în cursul, conform Agenției Maritime și Hidrografice din această țară. Inundațiile nu au făcut victime și au provocat pagube uriașe.

Kiel, Lübeck, Rostock, Warnemünde, Flensburg, Eckernförde, Wismar și Usedom sunt regiunile cele mai afectate. În plus, în orașele Lübeck și Flensburg, mașinile au fost luate de șuvoaie, iar străzile din mai multe zone ale orașului vechi Lübeck, înscris în patrimoniul mondial UNESCO, au fost acoperite de apă. Pe insula Usedom, unele zone ale promenadei, scările și tarabele cu mâncare au fost distruse.

„Nu putem preciza încă la cât se ridică valoarea pagubelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției. Astfel de inunadații devastatoare nu au mai avut loc din anul 2006.

În ultimele zile, Germania a fost lovită de rafale puternice de vânt și de temperaturi sub pragul de îngheț, ca urmare înregistrându-se și zeci de accidente rutiere. Furtuna, numită Axel, a adus rafale de vânt de 123 kilometri la oră, iar temperaturile au coborât până la—20 grade Celsius, potrivit Serviciului meteorologic. Frontul atmosferic traversează în prezent Marea Baltică și se îndreaptă către Belarus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?