X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Mihai Poalelungi consideră că împotriva Consiliului Superior al Magistraturii este organizată o persecuţie

27 mar. 2013,, 13:20   Politică
3983 2
Foto: trm.md
"Împotriva Consiliului Superior al Magistraturii şi a sistemului judecătoresc în întregime este organizată o campanie de persecuţie şi discreditare", consideră preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Mihai Poalelungi.

În timpul unei discuţii cu reporterul Agenţiei "Infotag", el a spus că în cadrul acestei campanii, împotriva judecătorilor se utilizează informaţii neverificate, mincinoase sau parţiale. Se întreprind măsuri de defăimare şi umilire, judecătorii fiind acuzaţi de lipsă de imparţialitate şi profesionalism.

"Cel mai straniu lucru este că în afară de presa angajată, de acest lucru se preocupă şi funcţionari de rang înalt. Vreau să reamintesc despre existenţa recomandărilor Consiliului Europei, care interzic presiunile asupra puterii judecătoreşti. Trezeşte şi mai multă nedumerire atunci cînd aceste presiuni sînt întreprinse și de reprezentanţii altor autorităţi", a spus Poalelungi.

El a adus drept exemplu faptul că un şir de surse media l-au acuzat că a luat un credit mare de la o bancă comercială fără a lăsa gaj.

"Este o minciună şi una foarte ruşinoasă. Din declaraţia mea pe venit din anul 2012, a fost luată cifra acumulată pe depozite şi a fost numită ”credit”. Eu calific asemenea acţiuni drept transmitere intenţionată a informaţiilor denaturate şi atac direct asupra sistemului judecătoresc şi asupra mea, inclusiv, în calitate de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie", a subliniat preşedintele CSJ.

El nu a exclus faptul că astfel de campanii sînt organizate şi pentru că sistemul judecătoresc trece prin procesul de reformare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?