X 
Cutremure stiri: 502

Prin intermediul lui Vitalie Pîrlog, comuniștii se întorc la putere - declarație

28 mar. 2013,, 15:02   Politică
27464 3
Foto: noi.md
Înaintarea fostului ministru al Justiției, Vitalie Pîrlog, drept candidat la funcția de procuror general vorbește despre o înțelegere prealabilă care a avut loc între cineva și Partidul Comuniștilor, iar acest cineva este mai degrabă formațiunea condusă de Vladimir Plahotniuc. Cel puțin așa consideră fostul ministru al Securității Naționale, Anatol Plugaru, care crede că prin Pîrlog comuniștii se întorc la guvernare, relatează NOI.md.

Potrivit lui Plugaru, decizia de ieri a Comisiei pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general a fost una neașteptată și sînt semne că Partidul Comuniștilor din Republica Moldova se întoarce la putere. „Se întorc fără cheltuieli suplimentare pentru diferite alegeri, anticipate sau în termen, se întorc fără revoluție și proteste, fără mari eforturi. Se întorc exploatînd neînțelegerea dintre aceste trei formațiuni politice”, a spus fostul ministru al Securității Naționale.

Cu toate acestea, potrivit lui, Pîrlog nu este o candidatură slabă și, dacă va avea cineva de pierdut de pe urma alegerii lui, cel mai puțin va avea de pierdut legea. „Are o mare și o bogată experiență. Atuul dînsului, în comparație cu alții, este conlucrarea cu europenii, cu instituțiile europene. Așa că, se poate întîmpla că va fi un procuror bun, dar va trebui să-și aleagă bine locțiitorii ca să aibă cu cine lucra şi atunci eu cred că va în fi stare. Mai ales, că va avea sprijinul unei formațiuni foarte importante”, a mai spus Plugaru.

Fostul ministru nu exclude nici varianta că cineva ar urmări anumite scopuri, numindu-l pe Vitalie Pîrlog în calitate de candidat doar formal, pentru menținerea stării de incertitudine. „Asta însă o să se vadă la votare”, a conchis Anatol Plugaru.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав