Arşiţa stiri: 211
Jocurile Olimpice stiri: 284
Transnistria stiri: 1461

162 mii lei din bugetul local pentru victimele gheţuşului

29 mar. 2013,, 10:45   Societate
2811 0
Foto : donbass.ua
Comisia pentru distribuire a surselor din Fondul de rezervă al Primăriei de Chişinău a aprobat acceptat 162 de cereri depuse de persoanele care au căzut, iarna trecută, pe gheaţă pentru că zăpada de pe trotuare nu a fost curăţată la timp.

Şefa Direcţiei Finanţe din cadrul Primăriei, Veronica Herţa, a comunicat pentru "Infotag" că, în prima etapă, victimelor gheţuşului le-au fost alocate 126 de mii de lei.

"11 persoane, care s-au ales cu traume medii, au primit 2,2 mii de lei, pentru 48 de persoane – cu traume uşoare au fost alocate 16,8 mii de lei, pentru alte 82 de persoane – 41 mii de lei, pentru 18 – 36 mii de lei, iar trei persoane care au suferit traume grave au primit 30 de mii de lei", a spus ea.

Pentru luna aprilie este programată încă o şedinţă a comisiei unde se vor examina alte cereri.

Cei de la Direcţia Sănătate a mun. Chişinău nu au putut comunica cîte cereri îşi mai aşteaptă examinarea.

"Noi nu dispunem de asemenea informaţie, pentru că cererile din partea victimelor parvin nu doar pe adresa direcţiei noastre, dar şi la primărie şi pretura de sector", a menţionat sursa citată.

Potrivit datelor neoficiale, numărul cererilor depuse de cetăţenii care au avut de suferit din cauza gheţuşului şi care încă urmează să fie examinate poate ajunge pînă la 500.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав