X 
Cutremure stiri: 502

Washingtonul se teme de o 'vânătoare de vrăjitoare' împotriva ONG-urilor din Rusia

29 mar. 2013,, 14:25   Externe
2670 0
Foto : rtv.net
Moscova pare să fi lansat o 'vînătoare de vrăjitoare' împotriva organizaţiilor nonguvernamentale, îndreptînd 'democraţia din Rusia într-o direcţie greşită', a acuzat joi purtătoarea de cuvînt a Departamentului de Stat american, citată de AFP.
Washingtonul îşi exprimă îngrijorarea legată de valul de percheziţii 'fără precedent' ce s-a abătut asupra a peste 100 de ONG-uri ruse şi străine din ţară, a precizat Victoria Nuland în cursul unui briefing de presă.

'Aceste percheziţii par destinate să saboteze activităţile importante ale societăţii civile din întreaga ţară', a subliniat ea.

'Amploarea percheziţiilor ne îngrijorează şi ne dă de gîndit că este vorba despre un soi de vînătoare de vrăjitoare', a adăugat purtătoarea de cuvînt, menţionînd că, de asemenea, sînt vizate organizaţiile educative şi religioase care încalcă noile reglementări cu privire la finanţarea lor.

O lege intrată în vigoare la sfîrşitul lui 2012, la cîteva luni după întoarcerea la Kremlin a lui Vladimir Putin, obligă ONG-urile ce beneficiază de finanţare externă să se înregistreze la Ministerul Justiţiei ca 'agenţi străini' şi să se prezinte în acest mod în orice activitate publică.

Contravenienţii sînt pasibili de o pedeapsă de maxim doi ani de închisoare. Pînă în prezent nicio organizaţiile nonguvernamentale nu s-a înregistrat în registrul respectiv.

'Aceste legi sînt extrem de restrictive', a mai afimat Victoria Nuland. 'Ele îndreaptă democraţia din Rusia într-o direcţie greşită', a continuat ea.

Ministerul rus de Externe a respins joi criticile occidentale privind o vastă campanie de inspecţii la sedii ale unor organizaţii neguvernamentale din Rusia, iar preşedintele Vladimir Putin a justificat caracterul 'obligatoriu' al acestor percheziţii'.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав