Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Lupu: Majoritatea deputaților se pregătesc de anticipate. VIDEO

29 mar. 2013,, 16:01   Politică
5883 7
Foto : noi.md
Șirul lung de legi votate recent de Parlament denotă faptul că unele partide se pregătesc de alegeri anticipate. Aceasta este opinia spicherului Marian Lupu, pe care și-a exprimat-o după ședința Legislativului, fără a specifica la cine se referă, relatează NOI.md.

„Este o logică puternică că proiectele aprobate au tentă electorală. Un exemplu concret sînt proiectele de legi care, de doi ani propuse, abia acum au fost găsite și votate în Parlament. Acum au început a crește ca ciupercile. Avem un trend de proiecte cu tentă electorală, iar deciziile din 7 martie într-adevăr vin ca semnale că lumea se pregătește pentru anticipate”, a spus Marian Lupu.

Întrebat dacă numirea judecătorului la Curtea Constituțională s-a făcut cu scopul de a face funcțională instituția pentru a putea valida alegerile, Marian Lupu a răspuns: ”Nu aș înscrie proiectul în acest circ. Noi, la moment, nu putem să tolerăm incapacitatea de a activa a unei instituții atît de funcționale. Ar fi fost rău ca cineva să-și propună sa voteze numirea judecătorilor ca să fie posibilă validarea unei decizii de anunțare a alegerilor”, a spus Lupu.

Menționăm că unii analiști politici consideră că alegerile anticipate în Republica Moldova sînt inevitabile, dat fiind că partidele din fosta AIE nu vor găsi un numitor comun privind identificarea candidatului la funcția de premier, întrucît candidatul PLDM, Vlad Filat, nu va obține numărul necesar de voturi. Drept urmare, după două încercări fără rezultat, Parlamentul va trebui dizolvat.
Deocamdată, doar PCRM a declarat că dorește anticipate.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?