X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

RED Union Fenosa solicită ANRE majorarea tarifelor la energia electrică pentru consumatori

29 mar. 2013,, 16:26   Societate
3807 0
Foto : livejournal.com
Compania RED Union Fenosa, care asigură cu energie electrică 2/3 din R.Moldova, a depus la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) un demers prin care solicită creşterea tarifelor la energia electrică pentru consumatori.

Reprezentanţi ai ANRE au precizat pentru agenţia "Infotag" că solicitarea va fi examinată după ce vor fi primite toate actele necesare, inclusiv contractele de achiziţie a energiei electrice de la furnizori.

RED Union Fenosa argumentează nevoia de ridicare a tarifelor prin creşterea cheltuielilor de transport al energiei, a cursului de schimb valutar, dar şi prin investiţiile efectuate în modernizarea reţelelor.

ANRE a efectuat ultima revizuire a tarifelor la energia electrică în Moldova în mai 2012, ridicîndu-le cu 6-10%. De atunci, consumatorii RED Union Fenosa plătesc 1,58 lei pentru 1 kWh, ai RED Nord – 1,71 lei, iar cei ai RED Nord-Vest – 1,73 lei. Atunci, motivul principal al majorării a fost scumpirea energiei electrice achiziţionate de la 6,1 la 6,9 cenţi SUA pentru 1 kWh. Anul acesta, preţul a rămas neschimbat în contractele noi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав