X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Duminică, 31 martie, catolicii vor sărbători Paștele

30 mar. 2013,, 08:49   Externe
3493 0
Foto : itar-tass.com
În anul 2013, Paștele catolic va fi sărbătorit pe data de 31 martie. El va fi la cinci săptămîni înaintea celui ortodox, care va fi pe 5 mai.

Diferența dintre aceste sărbători provine din faptul că aceste biserici lucrează cu calendare diferite. Biserica Romîno Catolică folosește calendarul gregorian, iar Biserica Ortodoxă calendarul iulian.
Astfel, data prăznuirii Paștelui este, în funcție de prima lună plină de după echinocțiul de primăvară.

Astfel, catolicii stabilesc prima lună plină de după echinocțiu folosin o serie de calcule și tabele ecleziastice, pe cînd ortodocșii iau ca reper luna plină astronomică.

În perioada Sfintelor Sărbători ale Paştelui Catolic, poliţiştii vor fi la datorie pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, precum şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.
În zilele de 30 şi 31 martie 2013, în perioada Sfintelor Sărbători ale Paştelui Catolic, peste 5.200 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, 3.604 de poliţişti de la ordine publică, 1.063 de poliţişti rutieri şi 610 din alte structuri vor fi la datorie, în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zonele lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?