Cutremure stiri: 504

Sanatoriul „Moldova” din Odesa a fost scos la vînzare la preţul de 15 milioane de dolari

30 mar. 2013,, 10:30   Societate
5675 0
Foto : noi.md
Sanatoriul „Moldova”, care se află pe litoralul Mării Negre din Odesa şi aparţine Republicii Moldova, a fost scos la vînzare la preţul de 15 milioane de dolari. Această informaţie a apărut în presa ucraineană, care face referire la site-urile de anunţuri. De menţionat că, sanatoriul „Moldova” se află în partea centrală a oraşului Odesa, în parcul staţiunii balneare „Arkadia”, la o distanţă de 10 minute de litoralul Mării Negre. Sanatoriul ocupă o suprafaţă de 4,6 ha, iar suprafaţa totală a complexului atinge 17,5 mii metri pătraţi.

În conformitate cu hotărîrea Guvernului R. Moldova din 6 iunie 2008, sanatoriul „Moldova”, care se afla în proprieatea statului, a fost inclus în lista întreprinderilor care urmau să fie privatizate. Concursul de vînzare a fost cîştigat de compania „Sdy-Invest Grup”, care s-a angajat să achite pentru sanatoriu 73,3 milioane de lei. Suma urma să fie achitată în tranşe: 50% la semnarea contractului, iar restul – timp de doi ani, trimestrial. În legătură cu neachitarea a 36,5 mil. lei, Procuratura Generală a iniţiat procesul de restituire a sanatoriului Moldovei. Curea Supremă de Justiţie a Moldovei a aprobat acţiunile procuraturii Generale privind anularea contractului dintre Agenţia Proprietăţii Publice şi compania „Sdy-Invest Grup”, iar sanatoriul urma să fie restituit statului. În august 2012, în Moldova a fost creat un grup de lucru pentru executarea deciziei Curţii Supreme de Justiţie privind anularea privatizării sanatoriului „Moldova”. Grupul de lucru urma să soluţioneze problemele tehnice privind transmiterea sanatoriului de către „Sdy-Invest Grup”, care aţa şi nu a reuşit să se achite cu Moldova.

Totodată, potrivit presei de la Kiev, în Ucraina continuă să acţioneze decizia instanţei de judecată din această ţară (care aşa şi nu a fost anulată), care recunoaşte „Sdy-Invest Grup” (în spatele căreea se află structurile de afaceri din Ucraina) în calitate de proprietar cu drepturi depline asupra sanatoriului “Moldova”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав