Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

O gală K1 fără precedent la Chișinău

1 apr. 2013,, 10:29   Sport
7223 0
Foto : FEA
Prima Gala K1 World Grand Prix Chișinău 2013 din acest an a adus mai multe premiere, printre care includerea în circuitul mondial a unei noi categorii de greutate – cea de 85 de kg. O surpriză a fost și duelul dintre doi favoriți ai publicului – Cristian Dorel și Vitalie Matei – care urma să-și dispute un loc în semifinalele competiției mondiale, într-un superfight. Bineînțeles că nu au lipsit nici oaspeții de onoare. Errol Zimmerman și Cătălin Moroșanu au venit la Chișinău pentru a-și urmări colegii de echipă. Capitala fierbea în așteptarea unui nou eveniment de marcă, care a fost transmis în SUA, JAPONIA și CANADA.

Pentru prima oară în ultimii trei ani, un număr mare de amatori ai acestui stil nu au putut intra în sală, în lipsa biletelor. S-a jucat cu casa închisă. Meciurile au putut fi urmărite în direct doar pe un site sportiv din străinătate.

Constantin Țuțu și Victor Curtiș au reprezentat Moldova în circuitul de 8 luptători.

Primul în ring a intrat Curtiș, care s-a impus în fața polonezului Stanislav Zanievski, dar mai apoi a cedat chiar în prima repriză în fața olandezului Lion Miedema. În cealaltă grupă, Constantin Țuțu nu a avut probleme în primul duel cu azerul Samir Kazimov. În lupta din semifinale, Țuțu a trecut greu de Nikita Ciub, dar meritat. Duelul final dintre Constantin Țuțu și Lion Miedema se anunța a fi unul interesant.

Înaintea duelului final au urmat două superfighturi de excepție. Ucraineanul Serghei Lașcenco l-a învins pe uriașul polonez Polshek Novak, iar Cristian Dorel – pe Vitalie Matei. În alte superfighturi, învingători s-au dovedit a fi Marius Grăunte (România) și Maxim Boltov, care l-a dominat pe Leonid Tcaciuc, legitimat la arhicunoscutul club Cotnari.

Emoțiile s-au încins din nou spre final, acolo unde Constantin Tuțu a trecut de Lion Miedema în trei reprize. Anume astfel a fost scrisă istoria unei gale care va rămîne în amintire pentru mult timp.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?