X 
Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 273
Transnistria stiri: 1418

Mitropolitul Vladimir, invitat de un grup de enoriași „să iasă din umbră”

2 apr. 2013,, 15:19   Societate
3493 1
Foto : mitropolia.md
Un grup de enoriași creștini ortodocși îi reproșează Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir, lipsa de implicare și de reacție împotriva deciziilor ce contravin Bisericii Ortodoxe din Moldova. Aceștia l-au invitat public la o adunare a preoților, care va avea loc joi și la care, potrivit zvonurilor, preoții urmează să ceară demisia Înalt Prea Sfințitului, relatează NOI.md.

Deși au trecut mai multe luni și chiar ani de la luarea unor decizii, grupul de enoriași l-au acuzat pe mitropolit de faptul că nu a ripostat față de Legea cu privire la egalitatea de șanse, nu a luat atitudine față de implementarea educației sexuale în școli și față de înregistrarea cultului islamic de către Ministerul Justiției, reproșîndu-i și implicarea în campania electorală a lui Valeriu Pasat.

„Dacă Înalt Prea Sfinția Voastră continuați tăcerea trădătoare și periculoasă pentru însăși existența Bisericii Ortodoxe din Moldova, dacă sînteți șantajabil și coruptibil, ne întrebăm dacă poate veți urma exemplul Papei Benedict al XVI-lea, sau poate veți alege să vă treziți și să treziți și turma. Noi nu chemăm la răzvrătire, noi chemăm la mărturisirea credinței”, au spus enoriașii.

Aceștia l-au invitat pe mitropolit să iasă „din umbră” și să nu boicoteze adunarea preoților, pe care au calificat-o ca fiind „de o importanță primordială pentru țară”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав