Cutremure stiri: 502

Citroen C4 Picasso, primele imagini oficiale ale noii generaţii

2 apr. 2013,, 15:49   Ştiri Auto
1688 0

Foto: Citroen

Primele imagini oficiale ale noii generaţii Citroen C4 Picasso au fost publicate pe internet. Modelul preia aproape integral trăsăturile conceptului Technospace.

Citroen C4 Picasso va primi o nouă generaţie în cea de-a doua parte a anului curent. Până atunci, francezii au prezentat primele imagini oficiale ale noului model, inspirat puternic din conceptul Technospace expus la Salonul Auto de la Geneva din acest an. Principalele modificări vin la nivelul blocurilor optice, care au fost împărţite în două seturi de lumini. Pe de o parte, avem luminile de zi cu LED-uri, amplasate în apropierea capotei, pe când faza de drum şi faza de întâlnire au fost amplasate între luminile de zi şi proiectoare. Noul aspect al lui Citroen C4 Picasso este inspirat din conceptele recente ale mărcii franţuzeşti, nu doar din Technospace, iar rolul său este de a aduce un aer modern în gama de monovolume compacte a francezilor.

Interiorul merge pe ideea unei ambianţe luminoase, cu spaţiu din belşug şi cu toate elementele ordonate pentru a evita senzaţia de aglomerare de la bord. Francezii de la Citroen spun că au îmbunătăţit calitatea percepută a materialelor de la bord. În plus, pasagerii beneficiază de mai mult spaţiu pentru picioare. În materie de siguranţă şi tehnologie, modelul prezintă cruise control activ, centuri de siguranţă active, sistem de asistenţă la parcare, o interfaţă multimedia cu ecran tactil şi sistemul 360 Vision, care integrează un set de camere video pentru a uşura vizibilitatea pe parcursul manevrelor de parcare.

Noua generaţie a lui Citroen C4 Picasso este echipată cu platforma EMP2 a concernului francez. Aceasta este o platformă modulară care ajută la reducerea masei totale a modelului. În raport cu predecesorul său, vorbim despre o diferenţă de 70 de kilograme. Pentru moment, francezii nu au dat informaţii legate de motorizări, dar unităţile Hdi 110, HDI 150, Vti 120 şi THP 155 sunt aşteptate sub capota monovolumului compact franţuzesc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав