X 
Cutremure stiri: 502

În Găgăuzia a fost înregistrat un proiect de lege împotriva promovării homosexualismului

3 apr. 2013,, 11:34   Societate
3175 1
Foto: vfokuse.md
Comisia Juridică a Adunării Populare a Găgăuziei a elaborat un proiect de lege cu privire la asigurarea principiilor şi egalităţii în drepturi, a dreptăţii şi obiectivităţii”. Potrivit autorilor, legea are scopul de a crea baza necesară şi condiţii pentru păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor culturale ale găgăuzilor şi de a minimaliza posibilele efecte negative ale implementării prevederilor Legii privind egalitatea şanselor, adoptată de Parlamentul Moldovei. Proiectul dublează această lege, însă cu anumite excepţii principiale.

Astfel, dacă legea republicană garantează şanse egale persoanelor de orientare sexuală netradiţională la angajarea în cîmpul muncii, proiectul elaborat de deputaţii găgăuzi prevede că „pe teritoriul Găgăuziei nu se consideră discriminare refuzul de angajare în cazul afişării orientării sexuale netradiţionale”. De asemenea, documentul interzice propaganda homosexualismului în public, inclusiv demonstrarea în mod public a modului de viaţă homosexual.

Autorii proiectului de lege au criticat dur poziţia Parlamentului de la Chişinău privind aplicarea Legii privind egalitatea şanselor, considerînd că, de facto, sub influenţa lobbysmului în interesele gay-lor şi a integrării europene în Moldova începe să fie promovat homosexualismul, iar aceasta va distruge genotipul poporului găgăuz.

Proiectul de lege urmează să fie discutat în cadrul unor dezbateri publice cu participarea reprezentanţilor societăţii civile şi a preoţilor, după care va fi examinat la una dintre şedinţele apropiate ale Adunării Populare a Găgăuziei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав