Cutremure stiri: 501

Marinuța, țap ispășitor în dosarul armamentului vîndut Armeniei

4 apr. 2013,, 11:44   Societate
5287 4
Foto : noi.md
Ministrul Apărării în exercițiu, Vitalie Marinuța, deschide unele paranteze privind vînzarea armamentului Forțelor Armate către Armenia. Potrivit lui, decizia de comercializare a activelor cu pricina a fost adoptată încă în 2001 de către guvernarea comunistă. Cu toate acestea, chiar și după zece ani, în urma tranzacției, ministrul și alte persoane implicate au fost blamați „atît de opoziție, cît și de unii colegi din cadrul Alianței”, relatează NOI.md.

Într-un articol publicat pe blogul său, Marinuța specifică că obiect al tranzacției din 2011 au fost doar active incluse în lista aprobată în 2001 de Parlament, iar dosarul pornit de Procuratura Generală pe acest caz a fost clasat acum două săptămîni, după ce instituția a stabilit că încălcări ale legislației naționale și internaționale din partea autorităților și persoanelor responsabile de tranzacțiile în cauză nu au fost admise.

„În aceste condiții, după regulile bunului simț, cei care au blamat neîntemeiat ar trebui să aducă scuzele de rigoare public, așa cum au fost făcute și învinuirile. În acest caz, cred că putem să închidem această filă și să mergem înainte. Totuși, întrebarea mea este dacă dosarul dat a fost clasat pentru totdeauna sau doar pînă cînd conjunctura politică nu va decide că au nevoie iarăși de un țap ispășitor?” se întreabă ministrul în exercițiu Vitalie Marinuța.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав