Cutremure stiri: 506

Deputații PCRM boicotează ședința Parlamentului

5 apr. 2013,, 11:01   Politică
3688 1
Foto: arena.md
Membrii fracțiunii parlamentare a Partidului Comuniștilor au părăsit ședința de azi a Parlamentului. Asta după ce spicherul Marian Lupu nu i-a permis liderului PCRM, Vladimir Voronin, să vorbească la microfon, relatează NOI.md.

Potrivit liderului PCRM, plecarea fracțiunii de la ședința Parlamentului este generată de faptul că ei nu pot asista la fărădelegea care are locm referindu-se la faptul că deputații din AIE l-au înaintat pe Aurel Băieșu la funcția de judecător al Curții Constituționale, chiar dacă acesta are și cetățenie română.

Vladimir Voronin și-a exprimat îngrijorarea că, în prezent, 5 din cei 6 membri ai CC dețin pașaport românesc și se întreabă de care Constituție se vor conduce cei 5 magistrați.

„În niciun stat european așa ceva nu există. Cînd noi am fost la guvernare, am acceptat oferirea a două cetățenii, însă exista și o listă a celor care nu trebuie să dețină două pașapoarte, dar după ce a venit la guvernare AIE, au anulat această lege”, a spus liderul PCRM.

Voronin a adăugat că ratingul de încredere a cetățenilor față de Curtea Constituțională va scădea, din moment ce majoritatea magistraților dețin și pașaportul românesc.

După plecarea PCRM, deputații din AIE au votat pentru numirea lui Aurel Băieșu în calitate de judecător la Curtea Constituțională.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав