Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

La un pas de război Phenianul propune Rusiei evacuarea ambasadei

5 apr. 2013,, 15:27   Externe
5432 1
Foto : stirileprotv.ro
Coreea de Nord a propus vineri Rusiei să "examineze" o evacuare a ambasadei sale, a declarat purtătorul de cuvînt al Ambasadei Rusiei din Phenian, relatează AFP.

"Un reprezentant al Ministerului sud-coreean de Externe a propus (vineri) 5 aprilie părții ruse să examineze problema evacuării colaboratorilor săi din ambasada rusă", a declarat Denis Samsonov, citat de agențiе.

Coreea de Nord a transportat o a doua rachetă cu raza medie de acțiune pe coasta de est și a instalat-o pe un lansator de rachetă mobil, a anunțat vineri agenția sud-coreeană Yonhap, citînd un oficial de rang înalt guvernamental de la Seul, relatează AFP.

Ministerul Apărării, care a confirmat joi instalarea de către Phenian a primei rachete pe coasta de est, nu a făcut comentarii cu privire la această nouă informație.

Racheta de tip Musudan, dezvăluită prima dată la o defilare militară în octombrie 2010, ar avea o rază de acțiune teoretică de aproximativ 3.000 de kilometri, adică ar avea capacitatea de a atinge Coreea de Sud și Japonia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?