X 
Cutremure stiri: 502

Renault Zoe a adunat 80% din comenzile segmentului electric din Franţa în luna martie

5 apr. 2013,, 16:50   Ştiri Auto
1468 0

Foto: Renault Zoe

Renault Zoe se dovedeşte un succes pe piaţa din Franţa. Modelul celor de la Renault a reuşit să adune 80% din comenzile înregistrate în segmentul electric în luna martie, depăşind cu mult Nissan Leaf.

În urmă cu aproape o lună testam în Portugalia noul Zoe, cel de-al patrulea model electric al gamei Renault, şi anticipam un viitor comercial pozitiv pentru produsul francez.

Se pare că lucrurile merg bine pentru mezinul din Hexagon, prima lună de comercializare pe piaţa din Franţa fiind sinonimă deja cu succesul. Zoe nu numai că a devenit cel mai vândut model cu zero emisii din luna martie, dar a şi impulsionat segmentul.

Maşini electrice vândute în martie: 1347


Din cele 1347 de maşini electrice vândute luna trecută, reprezentând 0.8% din totalul pieţei franceze, Renault Zoe şi-a adjudecat 1089 de comenzi, asigurându-şi o cotă de piaţă de 80%. Ajutorul de 5000 de euro de la stat, precum şi preţul abordabil, au făcut ca cererea să fie peste aşteptări.

După Zoe, cel de-al doilea model electric vândut pe piaţa din Franţa este Nissan Leaf. Rezultatul înregistrat de japonez este însă la mare distanţă de cel al modelului Renault, Leaf reuşind să adune doar 98 de comenzi. Pe locul trei s-a clasat Bluecar, cu 50 de unităţi, în vreme ce modelele PSA au completat coada clasamentului cu 38 de unităţi Peugeot iOn şi 3 exemplare Citroen C-Zero.

Maşini hibride vândute în martie: 4500

Dacă segmentul vehiculelor electrice reprezintă doar 0.8% din piaţa auto franceză în martie 2013, în creştere faţă de 0.24% anul trecut, modelele hibride stau ceva mai bine, cu 3% cotă de piaţă şi 4500 de maşini vândute.

Aici, Toyota conduce detaşat clasamentul, cu o cotă de 60% din noile înmatriculări. Yaris Hybrid (cu 28% din total) şi Auris Hybrid (cu 22% din vânzări) sunt lideri, în vreme ce Prius coboară abia pe cinci.

Al doilea constructor cu rezultate pozitive pe piaţa hibridelor din Franţa este PSA, care a adunat 32% din comenzile lunii martie. Printre cele mai vândute modele ale Alianţei s-au numărat Peugeot 3008, Peugeot 508 şi Citroen DS, toate în versiune hibridă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав