Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

În Afganistan a fost omorît un oficial american de rang înalt

7 apr. 2013,, 15:14   Externe
4504 2
Foto: qmagazine.ro
Şase membri ai coaliţiei NATO, trei soldaţi şi trei civili, au fost ucişi sîmbătă în două atacuri comise în sudul şi estul Afganistanului, au anunţat ISAF, forţa armată a NATO în această ţară, şi armata americană. Atacul cel mai sîngeros a avut loc în provincia Zabul, teritoriu instabil situat în sudul Afganistanului, relatează AFP.

AnnaSmedinghoff, care nu cu mult timp în urmă l-a însoțit pe secretarul de stat John Kerry, în timpul vizitei sale la Kabul, de data aceasta a mers cu colegii într-o școală afgană pentru a dona cărți. Pe drum, convoiul însoțit de militari, a fost aruncat în aer de o mină. Ca urmare a atacului au decedat colaboratoarea Departamentului de Stat, trei soldați americani și un angajat civil al Pentagonului.

În al doilea atac al insurgenţilor, în estul Afganistanului, a murit un civil american, a indicat armata americană într-un comunicat, fără mai multe precizări.

Coaliţia nu a mai suferit asemenea pierderi de aproape opt luni, comentează AFP. La 8 iulie trecut, şapte din soldaţii săi au murit în incidente diferite în estul şi sudul ţării.

Atentatul de la Zabul a fost revendicat de talibani, care au declarat că știau despre trecerea convoiului. În convoi se afla și guvernatorul provinciei Zabul, care nu a avut de suferit.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?