Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Despre ce va informa Vlah autorităţile europene

6 feb. 2017,, 12:15   Politică
7466 7

Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, va informa conducerea Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei „despre decizia discriminatorie a Guvernului RM referitoare la autonomie”.

După cum se comunică cu referire la informaţia serviciului de presă al Comitetului Executiv al Găgăuziei, ea a reacţionat în acest mod la refuzul guvernului de a susţine iniţiativa legislativă care prevede includirea obligatorie a reprezentanţilor organelor puterii ale autonomiei în componenţa delegaţiei naţionale pentru a activa în Congres.

„Iniţiativa se bazează pe Statutul Congresului, anume conform articolului 2 partea 1-2. „La constituirea delegaţiilor naţionale, în mod obligatoriu se respectă principiul reprezentanţei geografice echitabile, precum şi reprezentanţa diferitelor categorii de organe regionale şi locale ale puterii”, se menţionează în comunicat.

„Avizul negativ la inițiativă dovedește reticența guvernului RM de a respecta statutul organizaţiei internaţionale şi de a ţine cont de statutul juridic special al Găgăuziei”, se consideră în cadrul autonomiei.

Başcanul a îndemnat Parlamentul RM să aprobe amendamentele legislative propuse, pentru a face un pas real spre armonizarea relaţiilor dintre centru şi autonomie. În opinia ei, adoptarea de către parlament a iniţiativei „va demonstra aspiraţia sinceră a centrului de a susţine procesele democratice în RM şi a contribui la dezvoltarea autonomiei”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?