X 
Cutremure stiri: 506

Numărul de proiecte de dezvoltare regională implementate în Moldova

7 feb. 2017,, 11:45   Economie
2425 4

În Moldova, în anii 2011-2016, au fost implementate cu succes proiecte de dezvoltare regională în valoare totală de 800 de milioane de lei.

Datele au fost oferite de către ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca, care a menţionat că pînă în prezent au fost implementate circa 80 de proiecte în următoarele domenii: apă și sanitație, managementul deșeurilor solide, eficiența energetică, infrastructura drumurilor, creșterea atractivității turistice și proiecte de suport pentru dezvoltarea afacerilor.

Beneficiarii acestora sînt sute de mii de oameni din localitățile țării.

Ministrul Dezvoltării Regionale a atras atenţia asupra faptului că numai în domeniul de aprovizionare cu apă potabilă și servicii de canalizare au fost construite trei stații de epurare a apelor reziduale, două stații de tratare a apei potabile, 164,1 km de apeduct, 55 km de rețele de canalizare. Beneficiarii acestor servicii sînt locuitorii a 53 de localități din ţară, dintre care peste 151 de mii de persoane beneficiază de servicii de aprovizionare cu apă potabilă, iar de servicii de canalizare – peste 28,2 mii de cetățeni. Doar pentru acest domeniu din Fondul Național de Dezvoltare Regională au fost alocați peste 188 de milioane de lei.

Vasile Bîtca s-a pronunţat pentru majorarea mijloacelor acestui fond, ceea ce ar permite implementarea unui număr mai mare de proiecte.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав