X 
Cutremure stiri: 502

Rețeaua ”Cosa Nostra” din Italia a fost anihilată

8 apr. 2013,, 17:00   Externe
4156 0
Foto : hotnews.md
În dimineața zilei de 8 aprilie, în provincia Palermo a început o operațiune specială amplă a carabinierilor italieni desfăşurată împotriva organizaţiei criminale siciliene ”Cosa Nostra”. Organele de forţă au efectuat 40 de arestări, reținîndu-l şi pe primarul oraşului Montelepre, transmite agenția Ansa.
În operațiune au fost implicaţi aproximativ 300 de ofițeri de poliție, precum și două elicoptere. Primarul oraşului Montelepre arestat, Giacomo Tinervia, este suspectat de către organele de forţă de luare de mită și extorcare de fonduri.
Investigarea activității reţelei infracționale a început în anul 2010. La scurt timp, carabinierii au aflat că primarul G. Tinervia are o relație strînsă cu șeful mafiei locale, Giuseppe Lombardo. În această dimineață, liderul grupării criminale, de asemenea, a fost reținut.
Informaţii detaliate cu referire la caz vor fi anunțate mai tîrziu, în cadrul conferinței de presă a procurorului oraşului Palermo, a comunicat Serviciul de presă al departamentului vizat.
De remarcat că, în calitate de președinte al Senatului italian, în martie 2013, a fost ales membrul Partidului Democrat, Pietro Grasso, care la timpul său a fost coordonator al luptei împotriva mafiei și a lucrat în calitate de procuror la Palermo. Este posibil ca inițiatorul acestei campanii de demascare, care a început în această dimineață, să fi fost chiar spicherul parlamentului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав