X 
Cutremure stiri: 502

Transnistria, interesată în dezvoltarea relaţiilor cu CE

17 feb. 2017,, 09:15   Politică
3324 2

Transnistria a stabilit relaţii constructive cu Consiliul Europei (CE) şi este dispusă să continue această cooperare.

O declaraţie în acest sens a făcut ministrul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN, Vitalii Ignatiev, joi, la întrevederea cu şefa Direcţiei Programe de Cooperare din cadrul Departamentului Democraţie şi Afaceri Politice al Consiliului Europei, Anna Capello-Brillat.

Potrivit unui comunicat al MAE al regiunii, citat de INFOTAG, el a mulţumit pentru proiectele realizate în Transnistria cu ajutorul CE în domeniul culturii, învăţămîntului, sănătăţii, ecologiei şi mass-media.

Părţile au discutat perspectivele şi posibilităţile de realizare a noi proiecte comune în domeniul social-umanitar, care să răspundă necesităţilor reale ale locuitorilor Transnistriei.

În opinia lui Ignatiev, drepturile şi libertăţile transnistrenilor "sînt încălcate sistematic în urma acţiunilor întreprinse unilateral de RM în diferite domenii, inclusiv în ceea ce ţine de educaţie, libera circulaţie, siguranţa personală".

Interlocutorii sînt de părerea că oamenii nu trebuie să devină prizonieri ai circumstanţelor problematice din procesul de reglementare a conflictului.

"Experienţa europeană în diferite domenii actuale este utilă pentru a elabora soluţii concrete pentru reglementarea a multe probleme ce există în relaţiile dintre Transnistria şi Moldova", a spus Ignatiev.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав