Cutremure stiri: 500

Kim Jong-un încearcă să cîştige loialitatea armatei

11 apr. 2013,, 14:40   Externe
3945 0
Foto: nibler.ru
În timp ce tensiunile în peninsula coreeană cresc, iar Phenianul avertizează în legătură cu un posibil atac nuclear, un fost spion nord-coreean a declarat că Kim Jong-un abia urmează să-şi demonstreze capacitatea de lider militar.

"Kim Jong-un este prea tînăr şi lipsit de experienţă. El încearcă din răsputeri să cîştige controlul asupra armatei şi să obţină loialitatea militarilor", a menţionat fostul spion nord-coreean Kim Hyun-Hee.

Fostul spion Kim Hyun-Hee a enumerat şi motivele ameninţărilor liderului de la Phenian.

"Coreea de Nord utilizează programul nuclear pentru a-şi ţine oamenii pregătiţi şi pentru a împinge Coreea de Sud şi Statele Unite la concesii", a precizat fostul spion.

În 1987, Kim Hyun-Hee a îndeplinit cu succes o misiune a preşedintele Coreei de Nord de atunci Kim Jong-il. Misiunea a prevăzut distrugerea unei nave care îi aparţinea Seulului, acţiune care s-a soldat cu moartea tuturor celor 115 oameni care se aflau la bord.

Ulterior, Kim a fost capturată şi condamnată la pedeapsă capitală de o instanţă din Coreea de Sud. Cîţiva ani mai tîrziu însă a fost graţiată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав