X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Valeriu Streleţ nu exclude că Vlad Filat va purta negocieri separate cu deputaţii din partide

12 apr. 2013,, 16:05   Politică
3429 4
Foto : noi.md
Preşedintele fracţiunii Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleţ, nu exclude că liderul formaţiunii, Vlad Filat, în calitatea sa de candidat la funcţia de prim-ministru, va purta negocieri nu doar cu fracţiunile, dar şi separat cu deputaţii.

Potrivit Agenţiei "Infotag", Streleţ a spus vineri, după şedinţa Parlamentului, că "la sigur, Filat va purta negocieri cu deputaţii neafiliaţi".

"Nu este exclusă posibilitatea de a purta negocieri cu deputaţii care nu au statut de neafiliat şi fac parte dintr-o fracţiune sau alta, dar şi cu cei care, deocamdată, fac parte din componenţa PCRM", a spus el. Streleţ a specificat că negocieri vor fi purtate cu toţi cei care sînt gata să discute şi să susţine programul de guvernare.

Preşedintele Parlamentului şi liderul PDM, Marian Lupu, a anunţat că "deocamdată PDM nu va înainta candidaţii săi la funcţiile de miniştri".

"Deocamdată, sîntem departe de abordarea detaliilor în ceea ce priveşte numirea miniştrilor. Discuţiile, în primul rînd, vor fi axate pe determinarea calităţii actului de guvernare. Dacă nu vom reuşi să ne înţelegem asupra acestui fapt, nu vom discuta despre candidaturile viitorilor membri ai guvernului", a spus Lupu.

El nu consideră că este importantă denumirea viitoarei majorităţi parlamentare.

"Conţinutul şi principiile sînt mult mai importante. Vom insista ca în cazul formării majorităţii să fie clar determinate priorităţile de integrare europeană", a spus Lupu.

Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, a numit "fără ruşine şi onoare" înaintarea prim-ministrului şi a miniştrilor demişi de majoritatea parlamentară pentru corupţie.

"Consider că cei care au fost demişi din guvern sub o asemenea argumente, cum ar fi corupţia, în general nu trebuie să fie înaintaţi pentru componenţa viitorului guvern. Ei trebuie să aibă idei elementare despre ruşine şi onoare", a spus el. De asemenea, liderul comuniştilor s-a întrebat "cum vor vota cei care acum o lună au votat pentru demisia Guvernului?".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?