Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Bărbatul care a străbătut Moldova pe jos s-a pornit într-o călătorie similară prin lume

14 apr. 2013,, 08:30   Societate
4514 0
Foto : greatantalya.com
Andrei Popa, moldoveanul originar din orașul Cahul, care anul trecut a străbătut teritoriul Republicii Moldova pe jos, și-a propus să facă o călătorie similară și prin lume.

Potrivit site-ului ziuadeazi.md, bărbatul își propune să intre în „Cartea recordurilor Guiness” ca fiind omul care a făcut înconjurul lumii pe jos.

Astfel că bărbatul prognozează ca în decurs de 800 de zile să reușească să parcurgă traseul propus. Călătoria acestuia va începe de la Lacul Baikal din Rusia. Potrivit sursei citate, Popa a pornit joi, cu trenul într-acolo. De la lac, bărbatul va parcurge pe jos circa opt mii de kilometri pînă la Chişinău, unde urmează să-şi perfecteze documentele pentru a putea circula prin Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii.

„Dacă totul va fi bine, preconizez să ajung acasă prin luna noiembrie (anul curent n.r.) şi să obţin toate cele necesare pentru a-mi continua calea prin Europa”, a menționat pentru ziuadeazi.md Popa.

Totodată, el susține că are bani „doar pentru biletul la tren pînă la punctul de plecare şi pentru o perioadă scurtă de expediţie”, însă speră că va fi ajutat de oamenii care îi va întîlni în drum.

De asemenea, înainte de a pleca de acasă, el și-a deschis conturi în bancă, pentru persoanele care doresc să-l susțină financiar.

Conturile bancare pot fi găsite aici.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?