X 
Cutremure stiri: 506

Andrei Stratan: Probabil nu se ajung funcţii

15 apr. 2013,, 10:06   Politică
5404 2
Foto: ava.md
Probabil nu se ajung funcţii. Astfel a comentat fostul ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Stratan, iniţiativa Partidului Democrat privind divizarea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene în două ministere separate – cea a integrării europene şi cea de politică externă.

Solicitat de reporterul "Infotag", fostul ministru a menţionat că nu vede necesitatea creării unui nou minister, deoarece procesul de negocieri privind integrarea europeană decurge în conformitate cu planul, iar oamenii care lucrează în prezent în cadrul acestui minister îşi îndeplinesc conştiincios atribuţiile.

"Nu înţeleg care este rostul să iei 50% dintre angajaţi şi să-i transferi în alt minister. Dacă este vorba de crearea unor noi funcţii de viceminiştri, care să se ocupe exclusiv de integrarea europeană, asta este o altă problemă", a menţionat fostul viceministru.

În opinia lui, formarea unui nou minister care s-ar ocupa de problema integrării europene nu va grăbi procesul de integrare în UE.

"Discuţii la acest subiect au fost şi anterior, însă experienţa ţărilor care au aderat la UE sau a celor care sînt în curs de aderare a demonstrat că această iniţiativă nu este una viabilă. Practica integrării europene este foarte bine înglobată în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Atunci cînd sintagma ”Afaceri Externe” s-a comasat cu sintagma ”Integrare Europeană” s-a dorit să se demonstreze că politica externă a R.Moldova este orientată spre integrare europeană", a spus Stratan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав