X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Soarta proiectului privind anularea „legii miliardului” rămîne incertă

24 feb. 2017,, 13:12   Politică
4813 6

Majoritatea parlamentară a refuzat astăzi să includă în ordinea de zi a ședinței plenare proiectul privind anularea legii care prevede transformarea în datorie de stat a creditelor de urgență, comunică NOI.md.

Propunerea de a supune dezbaterilor acest subiect a fost înaintată de socialiști, însă a fost susținută doar de 31 de deputați, număr insuficient pentru a fi inclusă pe agenda parlamentară.

„Considerăm că această crimă trebuie investigată pînă la capăt. Au trecut deja doi ani. Instituțiile de drept trebuie să întreprindă acțiunile necesare pentru a-i scoate la iveală pe cei care au fraudat sistemul bancar. Guvernul nu a fost împuternicit, și nici îndreptățit să pună pe umerii poporului această datorie”, a precizat deputatul PSRM Vlad Batrîncea.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, le-a reproșat socialiștilor că acționează neregulamentar. Potrivit lui, proiectul de lege respectiv nu poate fi examinat atîta timp cît asupra lui nu s-a expus comisia de profil.

Anterior Guvernul a avizat negativ inițiativa președintelui Dodon de a anula legea ce presupune trecerea la datorie de stat a banilor furați din sistemul bancar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?