Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 271
Transnistria stiri: 1460

În Moldova, cel mai mare deficit de lucrători se atestă în domeniul vînzărilor şi al tehnologiilor IT

15 apr. 2013,, 14:31   Societate
3694 0
Foto : blogspot.com
În Moldova, cel mai mare deficit de lucrători se atestă în domeniul vînzărilor şi cel al tehnologiilor informaţiei (IT), arată rezultatele Tîrgului locurilor de muncă, organizat de compania Kintaly şi care s-a încheiat la Chişinău.

Reprezentanta companiei, Ruxanda Vîhrest, a relatat pentru agenţia "Infotag" că, pe parcursul a două zile, circa 3 mii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au vizitat tîrgul.

Eugen Gîrlă, director de proiect, a menţionat faptul că tîrgul a întrunit 35 de companii, universităţi şi organizaţii nonguvernamentale, iar angajatorii au fost interesaţi nu doar de specialişti cu studii superioare, dar şi de muncitori, persoane fără experienţă şi fără specialitate. "Ca să obţii serviciul pe care ţi-l doreşti nu e neapărat nevoie să ai experienţă, principalul e să fii cu iniţiativă şi comunicabil", a afirmat Gîrlă.

În cadrul proiectului au avut loc seminarele "Atelierul de Cariere" şi "I Love my Job". "Kintaly" planifică să desfăşoare a doua ediţie a tîrgului locurilor de muncă în luna octombrie. Statisticile arată că, în anul 2012, în Moldova erau 67,7 mii de şomeri înregistraţi oficial, cu 16,3 mii mai puţini decît în 2011.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав