X 
Cutremure stiri: 506

UE va contribui la îmbunătățirea gestiunii financiare în Moldova

2 mar. 2017,, 10:45   Economie
2421 4

Uniunea Europeană va contribui la îmbunătățirea gestiunii financiare în Moldova și Armenia, transmite NOI.md.

Potrivit Centrului de Informare al Vecinătății Europene, în particular, UE și Programul cadru de colaborare a UE și Consiliului Europei organizează două sesiuni de traininguri pentru primari și funcționarii publici din Moldova și Armenia. Principalul subiect al sesiunii va fi perfecționarea gestionării publice și managementul în orașele europene.

Sesiunea se va desfășura la Viena în perioada 6-7 martie pentru reprezentanții din Moldova și în perioada 9-10 martie pentru cei din Armenia.

Trainingurile practice, care vor fi desfășurate de Institutul European de Administrație Publică, îi vor informa pe participanți despre practica de administrare în diferite orașe europene și inițiativele culturale.

În același timp, participanții la treninguri vor învăța cum să elaboreze strategii guvernamentale, cum să le adapteze la prioritățile politice și resursele financiare disponibile. De asemenea, vor discuta despre modul în care urmează să implementeze sistemele de control pentru sporirea transparenței și calității responsabilității. Sesiunea specială va fi dedicată posibilităților de finanțare din partea Uniunii Europene și perceperea mecanismelor regulatorii a finanțelor UE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав