X 
Cutremure stiri: 506

Un bărbat din Drochia a fost condamnat pentru escrocherie

2 mar. 2017,, 12:00   Societate
2097 0

Un locuitor al raionului Drochia a fost condamnat pentru trei capete de acuzare, după ce a însuşit şi delapidat bunuri în valoare de peste 11 milioane de lei, transmite NOI.md.

Potrivit probelor acumulate de Procuratura raionului Drochia, în martie 2010 şi noiembrie 2011, inculpatul a însuşit ilegal de la doi locuitori ai raionului Nisporeni, prin abuz de încredere, produse alimentare şi bani în valoare de aproximativ 250 de mii de lei.

Într-un alt episod, în perioada lunii mai 2013, escrocul, prezentîndu-se drept reprezentantul unei întreprinderi agricole, a obţinut prin înşelăciune produse de uz fitosanitar în valoare de peste 5 milioane de lei. În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că inculpatul, pentru a muşamaliza acţiunile sale infracţionale, nu a reflectat în evidenţa contabilă livrările produselor de uz fitosanitar.

În continuare, sub pretextul primirii materialelor de construcţie, inculpatul a însuşit ilegal bunuri în valoare de aproximativ 200 de mii de lei, de la alţi doi agenţi economici.

Escrocul a mai fost învinuit şi de faptul că, din nou prezentînd date eronate precum că este reprezentant al unui agent economic, a însuşit de la o întreprindere seminţe de floarea soarelui, în valoare de aproximativ 273 de mii de lei.

Ultima schemă infracţională a inculpatului a constat în faptul că acesta se angaja să livreze seminţe de soia unei întreprinderi agricole. Ulterior întreprinderea i-a transferat banii pentru bunuri, însă inculpatul a livrat doar o parte dintre seminţele de soia, astfel cauzînd părţii vătămate un prejudiciu material în sumă de peste 5,5 milioane de lei.

Prin sentinţa instanţei de judecată, inculpatul, în vîrstă de 38 de ani, a fost condamnat la 13 ani de detenţie în penitenciar de tip închis, cu amendă în sumă de 7 mii de lei. Prin aceeaşi sentinţă s-a dispus încasarea de la inculpat a prejudiciilor materiale cauzate în folosul părţilor vătămate.

Sentinţa este cu drept de atac.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав