Cutremure stiri: 502

FMI a menținut prognoza de creștere a PIB-ului Moldovei în 2013 la nivelul de 4%

17 apr. 2013,, 10:32   Economie
3427 0
Foto: comments.ua
Fondul Monetar Internațional și-a păstrat prognoza de creștere a produsului intern brut (PIB) al Moldovei în 2013, la nivelul de 4%. Acest lucru este precizat în ediția din aprilie a raportului FMI "Perspectivele economiei mondiale" (World Economic Outlook).

Pentru 2014, FMI prognozează o creștere economică a Moldovei la nivelul de 4%, deși anterior prevedea o creștere a PIB-ului de 5,3%. De remarcat că, în raportul din octombrie "Perspectivele economiei mondiale", FMI prognoza pentru anul 2013 creșterea PIB-ului R.Moldova la nivelul de 5%. Cu toate acestea, potrivit bilanțului întocmit de Misiunea de evaluare a FMI în noiembrie 2012, liderul său, Nikolai Gheorghiev, a declarat că, în conformitate cu datele actualizate, pentru 2013 se prevede o creștere a PIB-ului de 4%. PIB-ul Moldovei, în 2012, a scăzut cu 0,8%.

Scăderea a fost cauzată de declinul în agricultură ca urmare a secetei severe, încetinirea ritmului de creștere în comerț pe fundalul crizei, stagnarea remitențelor din partea muncitorilor migranți moldoveni. Se prevede că creșterea PIB-ului Moldovei în 2013 la nivelul de 4% va fi atins datorită relansării agriculturii după secetă, precum și creșterii economiilor în țările UE și CSI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав