X 
Cutremure stiri: 506

Kalașnikov a dat o apreciere candidatului la postul de ambasador al Moldovei în FR

3 mar. 2017,, 16:00   Politică
8167 5

Șeful Comitetului Dumei de Stat pentru afacerile CSI Leonid Kalașnikov (KPRF) a dat o apreciere pozitivă candidatului la postul de ambasador al Moldovei în Rusia, Andrei Neguța, calificîndu-l drept o persoană demnă.

Miercuri membrii Cabinetului de miniștri al Moldovei au aprobat rechemarea lui Dumitru Braghiș, care a fost ambasadorul republicii în Rusia din noiembrie 2015, fără a indica cauza. Președintele Moldovei, Igor Dodon, a comunicat joi că intenționează să-l delege în funcția de ambasador la Moscova pe consilierul său în domeniul politicii externe, Andrei Neguța, care a mai fost ambasador la Moscova în anii 2008-2012. „Este o persoană demnă, el a mai lucrat deja aici, la Ambasadă. Este o persoană care se deosebește prin faptul că leagă viitorul Moldovei cu Rusia și declară fără a ascunde acest lucru”, a spus Kalașnikov pentru RIA Novosti.

„El muncește într-un partid cu Dodon și (ex-premierul din partea Partidului Socialiștilor Zinaida) Greceanîi. Are o pregătire profesională de diplomat, a lucrat o perioadă îndelungată în structurile europene. Așa că, dacă va fi numit, cred că acest lucru ar fi o achiziție și pentru Moldova”, a adăugat parlamentarul.
În opinia lui, Neguța va promova o politică echilibrată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав