X 
Cutremure stiri: 500

2013 – Anul european al cetăţenilor

20 apr. 2013,, 10:04   Societate
3401 2
Foto : noi.md
Anul 2013 a fost declarat drept Anul european al cetăţenilor. O decizie în acest sens a fost adoptată vineri de către Parlament.

Potrivit Agenţiei "Infotag", viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Popov, a comunicat că "UE a declarat anul 2013 Anul european al cetăţenilor şi Moldova a aderat la această iniţiativă, întrucît procesul de integrare europeană trebuie să vizeze fiecare cetăţean".

"Moldova a aderat la această iniţiativă, avînd în vedere dorinţa cetăţenilor de a deveni membri cu drepturi depline ai familiei europene, cu scopul de a-i informa despre importanţa acestui proces şi felul în care se pot implica, de asemenea, pentru crearea valorilor europene şi dezvoltarea spiritului civic în baza acestor valori, cu scopul de a atrage activ cetăţenii, în special tinerii, în realizarea scopului strategic de integrare europeană", a spus el.

În termen de o lună, Guvernul se obligă să elaboreze şi să adopte Programul naţional al acţiunilor dedicate Anului european al cetăţenilor. În plan vor fi prevăzute activităţi ce vor viza extinderea dialogului cu tineretul, integrarea tinerilor în viaţa comunitară, sprijinirea tinerilor, acordarea de asistenţă în ceea ce priveşte dezvoltarea învăţământului, culturii, micului business.

Încă din luna ianuarie, Guvernul a propus să fie declarat anul 2013 – Anul european al cetăţenilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав