X 
Cutremure stiri: 502

Pe 14 mai, în mai multe localităţi din Moldova vor avea loc alegeri locale

15 mar. 2017,, 12:15   Politică
2032 0

Pe 14 mai, în mai multe localităţi din Moldova vor avea loc alegeri locale.

O hotărîre în acest sens a fost luată în ajun de Comisia Electorală Centrală (CEC), care a aprobat programul calendaristic pentru alegerile locale noi.

Surse din cadrul CEC au relatat că programul calendaristic stabileşte termenul limită de constituire a circumscripţiilor electorale de nivelul I, a secţiilor de votare, precum şi a organelor electorale ce le vor administra, perioada de raportare financiară, particularităţile monitorizării alegerilor şi reflectării acestora în mijloacele de informare în masă, verificarea corectitudinii întocmirii listelor electorale, perioada de organizare şi desfăşurare a seminarelor de instruire pentru funcţionarii electorali.

Pe 14 mai vor avea loc alegeri noi ale primarilor satului Mereni din raionul Anenii Noi, al satului Hirova din raionul Călăraşi, al comunei Pervomaisc din raionul Căuşeni, al comunei Ţipala din raionul Ialoveni, al satului Ulmu din raionul Ialoveni, al satului Racovăţ din raionul Soroca şi al oraşului Tvardiţa din raionul Taraclia.

De asemenea, CEC a adoptat hotărâri de atribuire a mandatului de consilier în unele consilii raionale, orăşeneşti, săteşti, precum şi a iniţiat procedura de validare a unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав