X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4161

Reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE, Andrei Deşciţa, îşi începe vizita la Chişinău

23 apr. 2013,, 12:24   Societate
2708 0
Foto: nr2.ru
Andrei Deşciţa, reprezentatul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE, îşi începe vizita de lucru la Chişinău, în după amiaza zilei de marţi.

"Infotag" a transmis anterior că agenda vizitei include consultări cu reprezentanţii oficiali ai părţii moldoveneşti şi celei transnistrene privind îndeplinirea înţelegerilor la care s-a ajuns în timpul vizitei în regiune a Preşedintelui în exerciţiu al OSCE, ministrului Afacerilor Externe al Ucrainei, Leonid Kojara, din luna ianuarie, şi pregătirile pentru runda de negocieri ordinară în formatul "5+2" de la Odesa, din 23-24 mai.

În timpul vizitei, Andrei Deşciţa se va deplasa miercuri la Rîbniţa pentru o întrevedere cu şefa administraţiei locale, Tatiana Turanskaia, şi cu ministrul de externe al autoproclamatei RMN, Nina Ştanski.

Conform agendei vizitei, la Rîbniţa urmează să fie examinat funicularul peste Nistru, construit în anul 1962 pentru aprovizionarea combinatului de ciment din Rîbniţa cu materii prime de producţie din carierele situate în Rezina, dar care nu se mai utilizează de mulţi ani. Partea transnistreană a solicitat participanţilor la procesul de negocieri identificarea finanţelor pentru demontarea funicularului.

Miercuri, la ora 16.30, la oficiul din Chişinău al Misiunii OSCE, va avea loc întrevederea reprezentanţilor politici ai Chişinăului şi Tiraspolului, Eugen Carpov şi Nina Ştanski, în formatul "1+1", cu participarea OSCE.

După încheierea întrevederii, la ora 17.30, la propunerea Misiunii OSCE în Moldova, va avea loc un briefing de presă.

Întrevederea precedentă a reprezentanţilor politici ai părţilor, cu participarea tuturor actorilor din formatul "5+2", a avut loc la Tiraspol pe 14 martie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав