Cutremure stiri: 504

Roșca: Scorul de moment - 3:0 în favoarea lui Plahotniuc şi în defavoarea lui Fliat sau Recviem pentru gangsterul tranziţiei

23 apr. 2013,, 12:50   Politică
27703 24
Foto: vipmagazin.md
Moto: „Sic transit gloria mundi!”

Am scris în ediţiile precedente „FLUX” şi am comentat în mod repetat la TV că nu-mi prea imaginez cum ar vota încă o dată Marian Lupu şi Vlad Plahotniuc, după toate cîte s-au întîmplat, pentru candidatura eternului premier-coţcar Filat. Asta ar fi însemnat un vot cu ambele mîini ridicate de cei doi, în semn de capitulare în faţa filfizonului.

Duminică, „Publika TV” îmi lua un interviu de 20 secunde pentru ştiri în care am spus că, deocamdată, scorul este 2:0 în favoarea lui Vlad Plahotniuc. Şi am adăugat: încă nu e sigur că joi PDM va vota pentru Filat. Iată că intuiţia nu m-a dat de sminteală. Hotărîrea de marţi a Curţii Constituţionale a confirmat scorul de 3:0 în meciul dintre cei doi Vlazi, care este deopotrivă de 1:0 în favoarea lui Ghimpu şi în defavoarea lui Timofti. Care va fi scorul în continuare, e greu de spus. Cert e că la Filat tot zero va fi, pînă va merge spre minus. Iar la Plahotniuc, după toate semnele, va creşte vertiginos. Pînă cînd? Vom vedea. Căci viaţa e plină de surprize.


N-am zis eu că Timofti nu e la locul lui? N-am zis că nu ştie ce face? N-am zis că Filat e gangsterul tranziţiei moldoveneşti? Am zis. Acum, mutarea care ar fi logic de aşteptat ar putea să ridice instantaneu scorul la 4:0, prin instrumentarea unor dosare contra premierului-impostor şi aventurier. Pentru corupţie, trafic de in fluenţă, contrabandă, 7 aprilie 2009, şi, poate va da Dumnezeu, pentru multiplele privatizări ilicite din perioada anilor 1998-2000, timp în care Filat a fost director al Departamentului de Privatizare şi Administrare a Proprietăţii de Stat în Guvernul Ciubuc-2 şi apoi ministru de stat şi şef al cancelariei de Stat în Guvernul Sturza.

Se fac exact cincisprezece ani de cînd Filat a încăput în vizorul meu. La doar cîteva săptămîni de la acordarea votului de încredere Guvernului Ciubuc-2 Filat a şi privatizat şi vîndut patru avioane civile, ilegal, fireşte, către o firmă rusească pe nume „RosAviaZapciasti”. A urmat apoi seria de scandaluri-monstru cu deturnarea proprietăţilor de stat în favoarea lui Filat şi a altora ca el.

Acum patru ani am tipărit CARTEA VERDE A CORUPŢIEI cu titlul „Vladimir Filat, un gangster al tranziţiei, care a prădat ţara”. Cartea s-a bucurat de un succes editorial fantastic. Doar CARTEA GALBENĂ A CORUŢIEI, cu Urechean şi ai lui, plus broşura cu pamflete, au putut concura cu ea. Acum, de la o vreme eu şi colegii mei sîntem pur şi simplu asaltaţi de lume să le dăm acele producţii editoriale, deoarece acestea au devenit brusc extrem de actuale. Dar nu mai am decît cîteva exemplare de control. Le vom plasa în format PDF peste tot, iar dacă se va găsi un sponsor, mă apuc să reeditez „cartea cu omizi verzi” într-un tiraj astronomic şi să o vînd la un preţ simbolic. Aşa va ajunge în mod cert şi în timp record un best-seller de zile mari. Sigur, acum ar trebui adăugită cu noi materiale, care s-au acumulat timp de patru ani, cu hoţiile acestui brigand de marcă, cocoţat în fruntea Guvernului.

Ei, domnule Dirk Schuebel, Excelenţă şi Serenisime ce eşti, acum ce mai zici? Cum e să mizezi pe un impostor? ALO! Partidul Popular European? Sînt eu, Iurie Roşca! Vă mai amintiţi ce v-am spus în repetate rînduri despre acest individ? ALO, Birocraţia Europeană? How are you now? Everithing is OK? Under control as usual? HELLO, Mister Biden? Are you comfortable now? Me not. De ce? Pentru că e vorba de ţara mea, călcată în picioare şi adusă la sapă de lemn de nişte impostori fără simţ de om şi ruşine sub înaltul vostru protectorat. Acum, vorba lui Mihai Ghimpu, bonjur maman! Ori, vorba ruşilor, приплыли! Povestea voastră de succes s-a transformat în una de coşmar pentru ţara mea, iar voi, iubiţi parteneri de dezvoltare, sînteţi complici la toate crimele şi abuzurile care au fost comise de uzurpatorii din ţara mea, sub care neamul acesta năpăstuit a gemut preţ de patru ani. Statul de drept e în stare de paralizie, mediul de afaceri e strivit sub tăvălugul corupţiei şi a poverilor fiscale draconice, bieţii mei concetăţeni îşi iau lumea în cap şi fug unde-i duc ochii, numai să scape de coşmarul acesta nesuferit.

Repet. În meciul acesta dintre grangurii de la putere poate sînt unii învingători şi alţii perdanţi. Dar totuşi marele perdant este poporul multpătimit, asta mă doare şi mă determină să reiau lupta cu o şi mai mare putere şi energie.

În ziua în care am pierdut alegerile, o domnişoară de la PRO TV, care se tot ţinea de mine prin sediul nostru de la Iorga 5 după ce s-au anunţat rezultatele, mă tot sîcîia cu întrebarea: „Ei, domnule Roşca, şi acum, după ce aţi pierdut alegerile, ce veţi mai face?” I-am răspuns prompt cu replica lui Arnold Schwarzenegger dintr-un film american de acţiune: „I”LL BE BACK!”.

„Aveţi puţintică răbdare, domnilor!”, cum spunea un personaj al lui Caragiale. Căci nu e mult pînă departe. Cu încredere şi hotărîre, cu perseverenţă şi dragoste pentru neamul nostru, ne vom ridica din nou, cu noi forţe, cu oameni vrednici din toate colţurile ţării, de toate naţionalităţile, moldoveni demni de Patria lor, şi vom pune capăt, legal, paşnic şi democratic, acestei guvernări venale şi periculoase pentru fiecare dintre noi.

NICI UN PARTID DIN CELE TREI CARE AU GUVERNAT ŢARA ÎN ULTIMII PATRU ANI NU TREBUIE SĂ MAI AJUNGĂ ÎN VIITORUL PARLAMENT!

Să dea bunul nostru Dumnezeu, mîntuitorul nostru Iisus Hristos, să ajungem cu bine, purificaţi sufleteşte, la sfintele sărbători de Paşti şi să ne zice unii altora „HRISTOS A ÎNVIAT!”. Să ne rugăm pentru iertarea păcatelor noastre şi să ne mai rugăm să ne dea putere şi înţelepciune să învingem. Iar pe bandiţi, ticăloşi şi hoţi de cai, Dumnezeu să-i ierte! Dar nu şi Legea! Codul Penal să fie cartea de căpătîi a viitoarei guvernări. Iar instituţiile statului „să-şi facă datoria”, cum îi plăcea să zică fostului demnitar de doi bani şi trei lulele Vladimir Filat.

Acum avem nevoie de solidaritate naţională. Nu etnică, ci interetnică, civică, patriotică. Să lăsăm vechile neînţelegeri şi supărări în trecut. Iar dacă eu personal l-am supărat, dezamăgit sau jignit pe cineva în lunga şi tumultuoasa mea carieră politică, mă rog de mă iertaţi. Şi eu vă iert pe voi pe toţi.

Fiţi cu ochii deschişi şi cu urechile ciulite. Va urma ceva foarte interesant, inedit şi spectaculos. Nu de dragul spectacolului, ci de dragul oamenilor ţării noastre.

Dumnezeu să binecuvînteze Republica Moldova!

Iurie Roşca


23 martie 2013

P.S.: Azi se fac exact patru ani de cînd a plecat în lumea celor drepţi tatăl meu, Ion Roşca. Bătrînul meu părinte, neobositul militant al partidului meu, s-a stins ca o lumînare de necaz dup ce am suferit înfrîngerea electorală din 2009. A suferit mult, în tăcere, ca un bărbat. Dumnezeu să-l odihnească cu drepţii. Iar eu, care încă mai sînt aici, nu-l uit şi nu-l voi face de ruşine nici dincolo de mormînt. Aşa să mă ajute Dumnezeu.

Iu. R.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав