Cutremure stiri: 501

MAI va achita unei familii prejudicii în sumă de aproape 200 de mii de lei

24 apr. 2013,, 13:53   Societate
2840 0
Foto : mk.ru
Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova este impus de judecată să achite prejudicii morale pentru furnizarea ilegală a datelor cu caracter personal administrației separatiste, informează Asociația ”Promo-LEX” cu referire la o decizie de ieri, 23 aprilie, a Judecătoriei sectorului Centru din capitală.

”Reclamant este Vitalie Eriomenco, căruia, în aprilie 2011, autoritățile de peste Nistru i-au fabricat mai multe dosare pentru anumite infracțiuni economice. La moment, acestea sînt încă în proces de judecată. Autoritățile de la Chișinău, în loc să ajute această persoană, au furnizat la sfîrșitul aceluiași an administrației separatiste informații confidențiale despre cei șase membri ai familiei acestuia”, a declarat pentru NOI.md, juristul ”Promo-LEX”, Pavel Postică.

Conform hotărîrii de judecată, MAI a încălcat dreptul prevăzut de art. 8 al Convenției Europene pentru Apărarea Drepturilor Omului și Libertăților Fundamentale și a Legii cu privire la protecția datelor cu caracter personal.

Instanța a dispus încasarea de la MAI în beneficiul reclamanților Vitalie Eriomenco și membrilor familiei sale, prejudiciul moral în sumă de 32 de mii de lei pentru fiecare.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав