X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Lupu: democrații nu pretind la funcția de premier

24 apr. 2013,, 17:15   Politică
3963 2
Foto: pdm.md
Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, susţine că deciziile Curţii Constituţionale nu trebuie să fie comentate de politicieni, ci executate. După ședința Biroului Permanent al Parlamentului, Marian Lupu a spus că, pentru moment, sarcina principală a PD este revenirea la masa de negocieri pe marginea creării unei majorități parlamentare și a noului guvern, relatează NOI.md.

“Chiar dacă decizia Curții Constituționale a fost surprinzătoare, trebuie să ne conformăm. Altă cale nu există. La dispoziție avem 10, maxim 20 de zile, pentru a vedea încotro mergem. Pentru noi contează ca aceste negocieri să nu fie tergiversate și să se pornească. Nu este loc în această situație pentru orgolii, ambiții, supărări. Aceste lucruri nu trebuie sa fie inerente unui proces politic serios”, a spus Lupu.

Potrivit lui, PD pledează în continuare pentru schimbarea la față a noului cabinet de miniștri și asigurarea unei noi guvernări. De asemenea, Marian Lupu susține că PD nu pretinde funcția de premier, specificînd că, în procesul de negocieri, „PD nu a pus pe prim plan obținerea unor pîrghii de influență”.

Solicitat să comenteze unele declarații apărute în presă precum că democratul Vlad Plahotniuc ar fi implicat în decizia Curții Constituționale pentru a-l umili pe Vlad Filat, Lupu a spus „sînt niște aberații”.
Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul șefului statului privind desemnarea lui Vlad Filat candidat la funcția de premier.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?