X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Toyota ME.WE Concept, vehiculul electric futurist cu caroserie din plastic

24 apr. 2013,, 17:41   Ştiri Auto
2096 0
Foto: Toyota
Toyota a prezentat astăzi un nou concept, numit ME.WE, care reprezintă un vehicul electric cu caroserie din polipropilenă, realizat împreună cu un designer viziona Toyota a prezentat astăzi primele imagini ale conceptului ME.WE.
Acesta a fost desenat în cadrul unei colaborări dintre departamentul european de design de la Toyota şi Jean-Marie Massaud, un designer creativ renumit pentru proiectele sale vizionare.
Cei doi parteneri au început lucrul în iulie 2011 şi au dezvoltat un vehicul electric cu caroserie din poliproplienă, care ar trebui să schimbe modul în care vehiculele sunt văzute de public şi de constructorii de automobile. Conceptul ME.WE are o masă de 750 kilograme, un motor electric pentru fiecare roată, un şasiu din aluminiu şi un habitaclu spaţios.
Modelul are o lungime de 3.440 milimetri, o lăţime de 1.750 milimetri şi o înălţime de 1.600 milimetri. În comparaţie cu alte vehicule de segment B, conceptul Toyota este mai uşor şi mai compact, promiţând să se descurce de minune în mediul urban. Secretul este reprezentat de caroseria sa din poliproplienă, ale căror panouri au o masă cumulată de 14 kilograme, spun japonezii. Şasiul lui ME.WE este realizat din tuburi de aluminiu, inspirat din motorsport, ceea ce ajută la creşterea rezistenţei şi asigură o masă cât mai redusă.
Podeaua integrează acumulatorii necesari motoarelor electrice, pentru a evita congestionarea portbagajului cu aceştia. Întregul habitaclu este ordonat în jurul pasagerilor, iar bancheta din spate poate fi pliată şi depozitată sub locurile din faţă. Mai mult decât atât, ambele banchete pot fi demontate şi folosite pe post de scaune de picnic, susţin realizatorii acestui proiect. Graţie faptului că modelul ascunde motoarele electrice la nivelul roţilor, el va putea fi oferit şi în versiuni cu tracţiune integrală.
Pentru moment, constructorul nipon nu a adus vorba despre o versiune de serie a modelului ME.WE, acesta fiind doar un studiu de design privind viitorul vehiculelor electrice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?