Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Tensiunile între PDM și PLDM reîncep

25 apr. 2013,, 10:13   Politică
4963 0
Foto: inprofunzime.md
Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, susține că proiectele care au fost aprobate de Guvern după demisie, vor fi filtrate, notează UNIMEDIA.

„În momentul în care acest lucru este fixat în această decizie a Curții Constituționale, ea trebuie să fie urmată. Apropo, acest subiect a fost pe scurt discutat și în cadrul Biroului Permanet al Parlamentului. Cineva din colegi a atras atenția ca secretariatul și Direcția Juridică să filtreze toate deciziile, hotărîrile, proiectele care au fost adoptate potrivit acestei decizii a CC, nelegitim”, a declarat Lupu.

În același timp, președintele PD a menționat că toate proiectele care au fost votate de Parlament pînă în ziua de astăzi, se referă la cele aprobate pînă la 8 martie.

Președintele fracțiunii parlamentare al Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleț susține că pentru anularea acestor proiecte există instituții abilitate în acest sens. „Pentru toate dispozițiile și hotărîrile aprobate sînt organe abilitate în RM care urmează să dea anumite calificative în cazul în care vor fi sesizate. Cine are anumite dubii privind hotărîrile, proiectele adoptate în perioada respectivă ar trebui să sesizeze instituțiile abilitate pentru a primi un răspuns”, a subliniat Streleț.

Amintim că pe 22 aprilie, Curtea Constituțională a hotărît cu unanimitatea de voturi prin care decretul președintelui președintelui Nicolae Timofti de a-l înainta pe Vlad Filat în calitate de prim-ministru al Republicii Moldova este neconstituțional.

Ulterior, președintele Republicii Moldova Nicolae Timofti, a semnat decretul de desemnare viceprim-ministrului Iurie Leancă, ministru al afacerilor externe și integrării europene, în calitate de prim-ministru interimar, din data de 25 aprilie, pînă la formarea noului Guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав