Cutremure stiri: 506

Mama celor doi suspecţi în atentatul de la Boston ar putea fi arestată în SUA

25 apr. 2013,, 11:43   Externe
3275 0
Foto : reuters
Mama celor doi suspecţi ai atentatului de la Boston, Zubeidat Ţarnaeva, ar putea fi arestată dacă se întoarce în Statele Unite ale Americii aşa cum se aşteaptă în cursul acestei săptămîni, informează joi RIA Novosti.

Miercuri, agenţia de presă rusă menţionată scria că părinţii lui Tamerlan şi Djohar Ţarnaev au acceptat să se deplaseze în SUA pentru a-şi aduce contribuţia la ancheta privind exploziile de la Maratonul din Boston, soldate cu trei morţi şi 264 de răniţi.

'Există un mandat de arestare pe numele ei', a declarat o sursă de la un tribunal din Natick, statul Massachusetts, răspunzînd telefonic la o întrebare a agenţiei RIA Novosti.

'Dacă se va opri aici sau oriunde altundeva în acest stat, sau chiar în orice alt loc de pe teritoriul Statelor Unite, ea ar putea fi arestată, depinde de decizia ofiţerului de poliţie', a adăugat sursa citată.

Potrivit aceleiaşi surse, există documente judiciare care arată că Zubeidat Ţarnaeva a fost arestată pentru furt din magazine anul trecut la un magazin Lord & Taylor din oraşul Natick, după ce personalul de securitate a chemat poliţia. Ea a fost acuzată pentru furt de haine în valoare de 1.600 de dolari.

Un purtător de cuvînt al poliţiei din Natick a afirmat că Zubeidat Ţarnaeva a fost arestată la 13 iunie 2012 şi acuzată în ziua următoare pentru furt şi distrugerea proprietăţii.

'Ea nu s-a prezentat la proces la data stabilită, aşa că există un mandat de arestare pe numele ei', a precizat sursa citată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав