Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Reformele în educație sînt pe o cale greșită?

25 apr. 2013,, 15:11   Societate
3189 0
Foto : izhlife.ru
Sindicatele critică dur reformele din domeniul educației. Potrivit acestora, cele mai mari probleme la momentul actual sînt legate de crearea școlilor de circumscripție. Ministerul Educației n-a comentat deocamdată subiectul.

”Nu se poate de început un lucru cînd nu este pregătit. Întîi am lichidat școli, creînd altele de circumscripție, și apoi am împrumutat bani pentru investiții. Nu este corect. Am început să facem un lucru de la sfîrșit. Unde s-a mai văzut așa ceva în țările dezvoltate? În primul rînd, este necesară crearea de condiții pentru ca acești copii să poată ajunge la școală. Este vorba despre drumuri, transport etc.”, a precizat pentru NOI.md, președintele Sindicatului Educație și Știință, Dumitru Ivanov.

În general, sindicatele consideră că lucrurile în domeniul educației nu merg bine și în cazul celorlalte reforme inițiate. ”Programele școlare sînt supradotate. Ciclul gimnazial utilizează încă ciclul academic. Nicăieri în lume nu este așa ceva. Nimeni nu-l întreabă pe copil dacă poate el însuși atîtea discipline școlare. De aici ar trebui să înceapă reformarea în educație”, a subliniat Dumitru Ivanov.

Amintim că Barometrul Opiniei Publice prezentat ieri, 24 aprilie, de către Institutul de Politici Publice, de asemenea, arată o atitudine negativă din partea opiniei publice cu privire la crearea școlilor de circumscripție. 53% dintre respondenți au spus că nu susțin acest proces, iar 43% în general consideră că reformele din domeniul educației sînt pe cale greșită.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав