Cutremure stiri: 502

Record de preţ per carat: Un diamant albastru, vîndut cu 7,3 milioane de euro

26 apr. 2013,, 09:57   Externe
3768 1
Foto: qmagazine.ro
Un diamant albastru cu strălucire intensă, de 5,30 de carate, montat pe un inel, a fost vîndut miercuri la Londra cu 6,2 milioane de lire sterline (7,3 milioane de euro), stabilind astfel un nou record de preţ per carat, au anunţat reprezentanţii casei de licitaţii Bonhams.

Bijuteria, realizată de casa Bulgari, a atins 1,4 milioane de euro per carat, doborînd precedentul record pentru un diamant albastru, care era de 1,28 de milioane de euro per carat. Diamantul a fost cumpărat de casa de bijuterii londoneză Graff Diamonds.

Realizată la mijlocul anilor 1960, bijuteria era estimată la un preţ cuprins în intervalul 1 milion de lire sterline - 1,5 milioane de lire sterline (1,17 milioane de euro - 1,76 de milioane de euro).

Diamantele albastre cu strălucire intensă sînt foarte rare, au precizat experţii casei de licitaţii Bonhams.

Cel mai cunoscut diamant albastru cu strălucire intensă este celebrul "Hope", cumpărat de regele Louis al XIV-lea. Fostul giuvaier al Coroanei Franţei, o nestemată de 45,52 de carate, provenind dintr-o mină din India, a fost furat în timpul Revoluţiei Franceze din 1792. La capătul unui parcurs tumultuos, diamantul "Hope" a ajuns în Statele Unite şi este expus în prezent la Smithsonian Institution, un muzeu celebru din Washington.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав