X 
Cutremure stiri: 504

Filat renunță să mai candideze la funcția de premier

26 apr. 2013,, 17:03   Politică
4250 0
Foto: noi.md
PLDM va desemna un alt candidat la funcţia de premier. Anunţul a fost făcut de liderul formaţiunii, Vlad Filat, după şedinţa Consiliului Naţional Politic. Filat susține că s-a decis ca PLDM să participe la negocieri și va purta discuții cu PD, deputaţii neafiliaţi, reformatorii PL, iar grupul Ghimpu va fi exclus de la masa de dialog.

"Vom participa la negocieri în vederea creării unei majorităţi parlamentare şi instituirea unui nou guvern. În acest proces vom avea discuţii cu PDM, cu colegii din fracțiunea PL, cu colegii neafiliaţi, exceptînd grupul Ghimpu. PLDM va desemna un candidat, eu nu voi participa la următorul scrutin", a declarat Vlad Filat.

NOI.MD amintește că, pe data de 13 februarie, liderul PLDM, Vlad Filat, a denunțat acordul AIE-2. Ulterior, PCRM și PLDM au votat pentru demisia prim-vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc.

La scurt timp, deja PDM împreună cu PCRM au votat moțiunea de cenzură privind demiterea Guvernului.

Deși ulterior șeful statului l-a înaintat din nou pe Vlad Filat la funcția de premier, după o sesizare depusă de PL, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul șefului statului, iar hotîrîrea mai prevedea că Vlad Filat nu mai poate candida la funcția de premier.

Filat a atacat decizia CC la CEDO.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав