X 
Cutremure stiri: 504

PDM și PL comentează decizia lui Filat de a nu candida la funcția de premier

27 apr. 2013,, 11:08   Politică
4920 0
Foto: arena.md
Partidul Democrat salută disponibilitatea colegilor din PLDM la dialog. Democraţii recunosc însă, că după ultimele evoluţii pe scena politică, negocierile nu vor fi tocmai uşoare. Iar liderul PL, Mihai Ghimpu, îi avertizează că va trece în opoziţie dacă vor accepta să negocieze cu Filat în lipsa lui, relatează publika.md.

"Este abia un început de cale, după atîtea evenimente neplăcute pentru toţi. Partidul Democrat va fi gata şi de această dată să răspundă, să caute soluţii. Chiar cred că de această dată, aceste negocieri se vor produce fără surprize", a declarat preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov.

De partea cealaltă, liderul PL spune că dacă demoraţii vor accepta condiţia PLDM de a negocia în lipsa liberalilor, atunci PL va trece în opoziţie. "Eu mă gîndesc că în situaţia în care nu este alternativă, vom participa la formarea AIE 3. În cazul în care PD susţine ideea lui Filat, îi doresc succes, cu atît mai bine de noi. Cel mai bine pentru noi e să fim în opoziţie", a precizat Mihai Ghimpu.

Şi reprezentanţii grupului reformator al PL au anunţat că îşi menţin susţinerea pentru noul Guvern şi că vor participa la negocieri. Comuniştii insistă, însă, pe organizarea alegerilor anticipate.

Amintim că liderul PLDM, Vlad Filat, a anunţat că formaţiunea pe care o conduce va desemna un alt candidat la funcţia de premier. În acest sens, discuţiile urmează a fi purtate cu PD, deputaţii neafiliaţi, fracţiunea PL, iar grupul Ghimpu va fi exclus de la masa de dialog.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав