X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4161

Marinuța: A a fost o încercare pentru a destabiliza situația în R.Moldova

27 apr. 2013,, 15:30   Societate
5681 2
Foto: hotnews.md
Ministrul Apărării în exercițiu, Vitalie Marinuța este ferm convins că incidentul de la Varnița a fost o încercare a organelor separatiste de a destabiliza situația din Republica Moldova. De asemenea, sursa nu exclude că motivul care a stat la bază ar fi criza politică de la Chișinău.

Totodată, Marinuța susține că deși Armata Națională este mereu la datorie, această problemă va fi rezolvată pe cale amiabilă, notează UNIMEDIA.

„Sînt ferm convins că a fost o încercare pentru a destabiliza situația în Republica Moldova care a eșuat. Vreu să menționez că organele constituționale ale Republicii Moldova fac tot posibilul ca să dirijeze această situație și să nu dea posibilitatea organelor separatiste din stînga Nistrului, din raioanele de est ale RM să creeze condiții pentru a destabiliza situația”, a declarat Marinuța.

Marinuța a ținut să menționeze că actualmente organele separatiste profită pe urma crizei politice de la Chișinău.

„Sînt un șir de provocări care au loc în ultimile două luni și ne încearcă tăria noastră de caracter. Eu sper să greșesc, dar am impresia că aceste organe nerecunoscute doresc să ne provoace la un conflict armat așa cum a spus și liderul de la Tiraspol în interviurile sale. RM dorește să soluționeze prin metode pașnice și civilizate acest conflict nu prin forțele militare. Situația politică de la Chișinău oferă posibilitate organelor separatiste să prindă la curaj. Este nevoie cît mai repede să soluționăm problemele de la Chișinău astfel ca să avem un Guvern stabil care ar putea și mai bine soluționa aceste probleme. Noi chiar dacă sîntem în interimat ne facem datoria”, a conchis sursa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав